Az ERC elvesztheti az Ypres Rallyt

A rally Európa-bajnokság elveszítheti egyik legpatinásabb versenyét.

Az ERC elvesztheti az Ypres Rallyt, amennyiben továbbra is visszafelé halad a bajnokság. Az Ypres Rally menedzsere, Alain Penasse szerint a jelenlegi, privát versenyzők által dominált bajnokság közel sincsen az IRC szintjén. Az IRC főbb szereplői, a Skoda és a Peugeot 2014/15-ben elhagyta a bajnokságot.
“Csalódtunk az ERC-ben, a bajnokság visszafelé lépdel. Van egy csomó amatőr versenyző, akik elég jók, de nincsenek gyári csapatok. Az embereket érdekelte az IRC. Sok versenyző volt ott. S ma mit látsz? Két srác küzd a bajnokságért.”

Penasse a versenynaptárra és az ezzel kapcsolatos logisztikai problémára is felhívta a figyelmet.
“Sok a szigeten rendezett verseny a naptárba, oké, hogy támogatják a szervezők az indulókat, de akkor is nagyon megerőltető, hogy ott versenyezzenek. Ha elmész a Kanári-szigetekre, egy vagy két szerelődet el kell küldened három hétre és az autóval is ugyanez a helyzet. Hasonló a problémánk az Azori-szigetekkel is, mire az autók visszaérnek, már túl késő az Ypresre. Ezek a versenyzők privátok és ez túl komplikált nekik.”-mondta az autosport.com-nak.

Az Ypres jövőjéről is megkérdezték: “Meg kell néznünk mi lesz jövőre, de szükség van rá, hogy a Skoda és a Peugeot visszatérjen. Ha ez lesz az rögtön jobban néz ki és több nevezőt fog vonzani.”

Az ERC részéről Jean-Baptiste Ley nyilatkozott: “Megértem az összehasonlítást az IRC-vel, de szerintem jobb ha a jelenlegi ERC-t hasonlítjuk össze azzal mielőtt az Eurosport átvette. Több nevező van, több tv közvetítés tehát növeltük az ERC színvonalát.”

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
371
 Photos
710
 Followers
398
 Following
Hétvégén idén utoljára Bakonyszentlászló Szlalom
Előzetes: www.rallyfans.hu

#slalom #lada #motorsport #autoslalom #vaz #canon #autosport #ladaracing #motorsportphotography #canon700d📷 #szlalom #bakonyszentlászló #canonhun #powerslide #ladasport #canononly #rallyfanshu #autovaz #canoneosHétvégén újra rallycross a Slovakiaringen
Előzetes:www.rallyfans.hu

#rallycross #slovakiaring #motorsport #rallycrossrx #hondacivic #canon #rallycrosscar #civic #autosport #racecar #thepowerofdreams #canon700d #mnasz #motorsportphotography #canonhun #motorsports #rallyfanshu #honda #hondanationHerczig Norbert-Bacigal Igor
2017 Magyar Rally Bajnok

#rallye #skodafabia #motorsport #rally #skoda #mnasz #rallycar #fabia #canon #rallysport #skodamotorsport #iseumrally  #skodafabiar5 #canon700d #rallying #skodagram #ralli #canonhun #rallypassion #fabiar5 #iseumrallye #canonphoto #rallyfanshu #rallylife #skodafan
Ezt olvastad már?
A DTM legnagyobb bukásai

Close