Az ERC elvesztheti az Ypres Rallyt

Fotó: FIA ERC

A rally Európa-bajnokság elveszítheti egyik legpatinásabb versenyét.

Az ERC elvesztheti az Ypres Rallyt, amennyiben továbbra is visszafelé halad a bajnokság. Az Ypres Rally menedzsere, Alain Penasse szerint a jelenlegi, privát versenyzők által dominált bajnokság közel sincsen az IRC szintjén. Az IRC főbb szereplői, a Skoda és a Peugeot 2014/15-ben elhagyta a bajnokságot.
“Csalódtunk az ERC-ben, a bajnokság visszafelé lépdel. Van egy csomó amatőr versenyző, akik elég jók, de nincsenek gyári csapatok. Az embereket érdekelte az IRC. Sok versenyző volt ott. S ma mit látsz? Két srác küzd a bajnokságért.”

Penasse a versenynaptárra és az ezzel kapcsolatos logisztikai problémára is felhívta a figyelmet.
“Sok a szigeten rendezett verseny a naptárba, oké, hogy támogatják a szervezők az indulókat, de akkor is nagyon megerőltető, hogy ott versenyezzenek. Ha elmész a Kanári-szigetekre, egy vagy két szerelődet el kell küldened három hétre és az autóval is ugyanez a helyzet. Hasonló a problémánk az Azori-szigetekkel is, mire az autók visszaérnek, már túl késő az Ypresre. Ezek a versenyzők privátok és ez túl komplikált nekik.”-mondta az autosport.com-nak.

Az Ypres jövőjéről is megkérdezték: “Meg kell néznünk mi lesz jövőre, de szükség van rá, hogy a Skoda és a Peugeot visszatérjen. Ha ez lesz az rögtön jobban néz ki és több nevezőt fog vonzani.”

Az ERC részéről Jean-Baptiste Ley nyilatkozott: “Megértem az összehasonlítást az IRC-vel, de szerintem jobb ha a jelenlegi ERC-t hasonlítjuk össze azzal mielőtt az Eurosport átvette. Több nevező van, több tv közvetítés tehát növeltük az ERC színvonalát.”