Az elektromos autó nem tudta teljesíteni a Dakart

Még nem érkezett el az elektromos autók ideje a Dakar Rallyn.

Az Acciona csapat 2015-ben az első teljesen elektromos hajtású autóval indult a Dakar Rally. Akkor nem sikerült a sivatagot legyőzniük. A tereprali világkupa sorozat marokkói versenyét azonban végig csinálták, ezzel ők teljesítettek először elektromos autóval világkupa futamot.

A 2016-os versenyre fejlesztették az autót. Egy 250 KW teljesítményű villanymotor hajtotta a 2100 kg súlyú autót. A motor 800 NM nyomaték leadására képes. Az autó tetején egy 250 cm2-es napelem található. Az autóban nagy teljesítményű, 60 perc alatt is újra tölthető akkumulátorok kerültek. Egy hatsebességes szekvenciális váltó gondoskodik az erőátvitelről. Az legnagyobb sebessége 150 km/h óra, ezt elektromosan szabályozzák. Az autó fogyasztása 20-45 KWH/100 km (ez terep függő).

A 2016-os Dakar Rallynak is azzal a céllal vágott neki a Ariel Jaton-Gaston Daniel Scazzuso argentin kettős, hogy teljesítik a versenyt. A szakaszok során, többször meg kellett állniuk, hogy töltsék az akkumulátorokat, emiatt rendszeresen sötétben értek be a táborba. De nem adták fel, mentek (és ástak) tovább. Közben volt gondjuk a szervóval is, de az első hetet sikeresen teljesítették. De a 11. szakasszal meggyűlt a bajuk, nem tudták be fejezni. Így a Dakar Rally teljesítése elektromos autóval még várat magára.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
342
 Photos
706
 Followers
406
 Following
Újabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotosAlexovics Szlalom Kupa 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#szlalom #lada #motorsport #slalom #vaz #canon #powerslide #ba3 #autosport #sideways #ladaracing #autoslalom #canon700d #motorsportphotography #autovaz #canonhun #ladasport #motorsports #canonshot #rallyfanshu #canonphoto
Ezt olvastad már?
De Villiers: A Toyotának szüksége van egy turbós motorra

Close