Az elektromos autó nem tudta teljesíteni a Dakart

Még nem érkezett el az elektromos autók ideje a Dakar Rallyn.

Az Acciona csapat 2015-ben az első teljesen elektromos hajtású autóval indult a Dakar Rally. Akkor nem sikerült a sivatagot legyőzniük. A tereprali világkupa sorozat marokkói versenyét azonban végig csinálták, ezzel ők teljesítettek először elektromos autóval világkupa futamot.

A 2016-os versenyre fejlesztették az autót. Egy 250 KW teljesítményű villanymotor hajtotta a 2100 kg súlyú autót. A motor 800 NM nyomaték leadására képes. Az autó tetején egy 250 cm2-es napelem található. Az autóban nagy teljesítményű, 60 perc alatt is újra tölthető akkumulátorok kerültek. Egy hatsebességes szekvenciális váltó gondoskodik az erőátvitelről. Az legnagyobb sebessége 150 km/h óra, ezt elektromosan szabályozzák. Az autó fogyasztása 20-45 KWH/100 km (ez terep függő).

A 2016-os Dakar Rallynak is azzal a céllal vágott neki a Ariel Jaton-Gaston Daniel Scazzuso argentin kettős, hogy teljesítik a versenyt. A szakaszok során, többször meg kellett állniuk, hogy töltsék az akkumulátorokat, emiatt rendszeresen sötétben értek be a táborba. De nem adták fel, mentek (és ástak) tovább. Közben volt gondjuk a szervóval is, de az első hetet sikeresen teljesítették. De a 11. szakasszal meggyűlt a bajuk, nem tudták be fejezni. Így a Dakar Rally teljesítése elektromos autóval még várat magára.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
331
 Photos
701
 Followers
401
 Following
Hamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife#rallye #mitsubishilancer #iseumrally #canon #rally #evonine #motorsport #rallycar #lancer #canonphoto #rallying #mitsubishi #iseumrallye #rallysport #evo9 #canon700d #rallylife #mitsubishimotors #mnasz #rallypassion #evolutionsandralliarts #canonhun #rallyfanshu #lancerevo #canongraphy #evogramKia Lotos Race Slovakiaring 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#kialotosrace #slovakiaring #motorsport #canon #kiapicanto #orechovapoton #kia #autosport #canon700d #picanto #autorennen #canonphoto #kiamotors #carracing #rallyfanshu #kiamotorsports #canonhun #kialove #oxxoracing
Ezt olvastad már?
De Villiers: A Toyotának szüksége van egy turbós motorra

Close