Az Africa Racen 10 mp, míg a Dakar Rallyn 48 mp döntött a mai győzelemről!

Fotó: Peugeot Sport

Az Africa Race és a Dakar Rally mai napjának a történései.

A Dakar Rallyn a korábbi szakasz rövidítés és törlés után a mai, La Paz-Uyuni közötti szelektívet is le kellett rövidítenie a szervezőknek. Így ma mindössze 160 kilométer várt a még versenyben lévőkre.
A motorosoknál az összetettben élen álló Sunderlandnak volt egy kisebb eltévedése, de így is beért harmadiknak. Őt két hondás, a Dakaron első szakaszgyőzelmét szerző Brabec és Gonqalves előzte meg. De Soultrait és Van Beveren is eset ma egy kisebbet, de komolyabb következmények nélkül folytatták. Az abszolútban továbbra is Sunderland, Quintanilla és Van Beveren az első három sorrendje. Dési János ma a 65. lett, míg Saghmeister Gábor a 85. Összesítésben előbbi a 68., utóbbi a 85.

Az autósoknál Peterhansel egy újabb részsikert könyvelhetett el. Kevesebb mint 1 perccel volt gyorsabb honfitársánál, Loebnél. A sok gond után ma jobb napja volt De Villiersnek és a 3. helyen hozta be a Toyotat. Legjobb minisként Hirvonen lett a 4. Despres ma közel 10 percet kapott a győztestől, míg Roma csak 5 és fél percet kapott, ezzel a spanyol versenyző fellépet a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Továbbra is Peterhansel vezet az összetettben Loeb előtt, előnye mindössze 1 perc 57 másodperc.

Az Africa Eco Racen ma egy húrok szakasz várt a mezőnyre Tiwilit körül. A szelektív 414 kilométer hosszú volt.
Az autósoknál Vaszilyev mindössze 10 másodperccel volt gyorsabb Magnaldinál. A Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős a 14. helyen végzett az Opel Mokkával. A páros ezzel tartja a 10. helyét összetettben.
A mamutoknál Valtr idei első részsikerének örülhetett a Tatraval. A magyarok közül ma a Darázsi Zsolt-Szalai Norbert duó teljesített jobban, 5. helyen értek be. A Kovács Miklós-Czeglédi Péter-Ács László triónak valami problémája lehetett, mivel jelentős hátránnyal a 6. helyen értek be. Az abszolútban fordított pozíciókban helyezkednek el a magyar kamionos egységek.