Auer nyerte a szezonnyitót, Rockenfeller a 16. helyről indulva állt dobogóra

Megkezdődött a DTM 2017-es szezonja a Hockenheimben. Izgalmas verseny után mindhárom márka képviseltette magát a dobogón.

A Német Túraautó Bajnokság 2017-es szezonjának első pole pozicióját Lucas Auer szerezte a Mercedessel. A BMW-vel a negyedik helyről rajtoló Timo Glock kapásból tudott egy helyet javítani, majd a második körben egy előzés után már a második helyen haladt a korábbi Formula-1-es versenyző. Miközben hátrébb több test-test elleni csata is történt az élen autózó Auer 9 másodpercesre növelte az előnyét.

Az idei szabályok nagyobb taktikázási lehetőséget adnak a versenyzőknek. Ezt használta ki az audis Mike Rockenfeller, aki korán letudta a kötelező kerékcserét. Mire az élmezőny is letudta a kötelező box látogatást, a második helyen találta magát. Glock hamar megelőzte, a végén pedig Edoardo Mortaraval szemben kellett védekeznie. Mortara végül nem talált rajta fogást, így Rockyé lett a dobogó alsó foka. Mattias Ekström szokás szerint sokáig maradt kint, majd a box látogatás után a frissebb gumikkal levadászta az előtte lévőket. A 17. kockából indulva végül ötödik lett.

Az utolsó 10 percben Glock megkergette Auert a győzelemért. A BMW-snek nem sikerült megelőznie Mercedeses riválisát, így be kellett érnie a második hellyel. Auer pályafutása második DTM győzelmének örülhetett. Így mindhárom márka képviseltette magát a dobogón.

DTM Hockenheim első verseny végeredmény:

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
OPEL Wechselland Rallye 2017 videó

Close