Alex Wurz rallycross Supercart tesztelt

A Le Mans-i 24 órást kétszer megnyerő korábbi Formula-1-es versenyző első rallycross tesztjén van túl és jövőre versenyeken is szeretne indulni.

Alex Wurz hétfőn az ausztriai Greinbachban 27 kört tett meg a World RX Team Austria Ford Fiesta Supercar-jával. “Az autó ezzel a teljesítménnyel lenyűgöző volt.”-kezdte Alex Wurz.

Wurz számára nem idegen a rallycross világa, hiszen a rallycross pályákon nőtt fel. Apukája, Franz Wurz háromszor (1974, 1976 és 1982) nyerte meg a Rallycross Európa-bajnokságot. “Számomra ez azért volt még izgalmasabb [mint a többi versenyzőnek], mert a rallycross pályákon nőttem fel apukám mellett. Ezek voltak az első lépéseim egy rallycross autóval egy rallycross pályán és olyan volt mintha visszamentem volna a gyerekkoromba.”-tette hozzá az osztrák versenyző.

Alex Wurz elfoglaltságai nem teszik lehetővé, hogy teljes szezont menjen a rallycross  világbajnokságon, de pár versenyen indulni szeretne.
“Szeretnék indulni néhány versenyen, de előtte szeretnék még pár tesztet, hogy még kényelmesebben érezzem magam az autóban. Körröl-körre sokat tanulok. Aztán jöhet néhány nemzeti verseny, hogy szokjam a versenyhétvégék menetét, a rajtokat.
Most a mi feladatunk a World RX Team Austria-val, Max Purcherrel és magamnak, a Williamssel és a Toyotaval együtt, hogy megnézzük melyik hétvégém szabad.”

A csapatvezető, May Purcher is meg volt elégedve Wurzzal és azt is elárulta, hogy az utolsó körökben már jobb időket ment, mint az Osztrák Bajnokságban indulók.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
358
 Photos
704
 Followers
406
 Following
WRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photos
Ezt olvastad már?
20. Mikulás Rallye 2016 képek

Close