Alex Wurz rallycross Supercart tesztelt

Fotó: World RX Team Austria

A Le Mans-i 24 órást kétszer megnyerő korábbi Formula-1-es versenyző első rallycross tesztjén van túl és jövőre versenyeken is szeretne indulni.

Alex Wurz hétfőn az ausztriai Greinbachban 27 kört tett meg a World RX Team Austria Ford Fiesta Supercar-jával. “Az autó ezzel a teljesítménnyel lenyűgöző volt.”-kezdte Alex Wurz.

Wurz számára nem idegen a rallycross világa, hiszen a rallycross pályákon nőtt fel. Apukája, Franz Wurz háromszor (1974, 1976 és 1982) nyerte meg a Rallycross Európa-bajnokságot. “Számomra ez azért volt még izgalmasabb [mint a többi versenyzőnek], mert a rallycross pályákon nőttem fel apukám mellett. Ezek voltak az első lépéseim egy rallycross autóval egy rallycross pályán és olyan volt mintha visszamentem volna a gyerekkoromba.”-tette hozzá az osztrák versenyző.

Alex Wurz elfoglaltságai nem teszik lehetővé, hogy teljes szezont menjen a rallycross  világbajnokságon, de pár versenyen indulni szeretne.
“Szeretnék indulni néhány versenyen, de előtte szeretnék még pár tesztet, hogy még kényelmesebben érezzem magam az autóban. Körröl-körre sokat tanulok. Aztán jöhet néhány nemzeti verseny, hogy szokjam a versenyhétvégék menetét, a rajtokat.
Most a mi feladatunk a World RX Team Austria-val, Max Purcherrel és magamnak, a Williamssel és a Toyotaval együtt, hogy megnézzük melyik hétvégém szabad.”

A csapatvezető, May Purcher is meg volt elégedve Wurzzal és azt is elárulta, hogy az utolsó körökben már jobb időket ment, mint az Osztrák Bajnokságban indulók.