Al-Attiyah nyerte a Marokkó Rallyt, Fazekas Károlyék dobogósak

Fotó: Fazekas Motorsport Facebook

A Marokkó Rally utolsó napjának történései. A motorosoknál változás történt az élen. Az összes magyar versenyző teljesítette a távot.

A Marokkó Rally zárónapján a motorosoknál a Toby Price volt a leggyorsabb. megelőzve márkatársát Sam Sunderlandot. Az angol motoros ma közel nyolc percet kapott, ami azt jelenti, hogy az összetettben visszacsúszott a második helyre és Price nyerte a versenyt. Ma Helder Rodrigues lett a harmadik a Yamahaval, a versenyt a negyedik helyen zárta. Elé a legjobb Husqvarnas, Quintanilla férkőzött be.
A quadosok között Somfai Mátyás ma a negyedik lett, összesítésben eggyel hátrébb végzett.

Az autósoknál a napot több mint negyed óra előnnyel kezdő Nasser Al-Attiyahnak csak arra kellett koncentrálnia, hogy előnyéből valamennyi megmaradjon. Az idén Toyotara váltó versenyző ezt tökéletesen végre is hajtotta és sorozatban harmadszorra nyerte meg a Marokkó Rallyt. Az utolsó szelektíven Cyril Despres autózta a legjobb időt a Peugeot 3008 DKR-rel. Mindössze hat másodperccel előzte meg Carlos Sainzot. Az El Matador összetettben a második helyen fejezte be a versenyt. Vladimir Vaszilyev a Minivel az utolsó napot is és a versenyt is a harmadik helyen zárta.

A Kovács Miklós-Ács László-Czeglédi Péter trió a vadonatúj Scaniaval a tegnapi gondok után ma a kamionos kategória harmadik helyén ért be. Az összetettben a negyedik helyet szerezték meg. A másik magyar Scanias egység, a Fazekas Károly-Csákány Péter-Bognár József egység ma negyedik lett, de összességében a dobogó legalsó fokán zárta a versenyt. A kamionosok versenyét Gerrit Huzink nyert egy Renaull-tal.