Al-Attiyah már Argentínában Yaris WRC-vel indul?

Fotó: Red Bull

Egyre közelebb a megállapodáshoz a katari versenyző.

Nasser Al-Attiyah jelenleg a Toyotaval versenyez a Dakar Rallyn és a terprali világkupán. Már egy ideje tudni, hogy a korábbi Dakar győztes azon dolgozik, hogy idén több versenyen is indulhasson a Toyota Yaris WRC-vel. Most úgy tűnik egyre közelebb kerül ehhez, a Toyota kész megépíteni a negyedik autót az április végi Argentin Rallyra.

Al-Attiyah utoljára 2015-ben versenyzett a világbajnokságon, akkor a WRC2-ben bajnok lett. Utoljára a 2013-as Spanyol Rallyn vezettet WRC-t világbajnoki futamon.

“Folytatjuk a tárgyalást Nasserel, még nincs eldöntve a dolog. De felkészültünk, hogy készen álljunk Argentínára.”-mondta a Toyota csapatvezetője, Tommi Makinen a Motorsport News-nak.

Makinen rámutatott, hogy nem gyári versenyzőként indulna a katari klasszis: “Ő egy privát versenyző. Nem lenne negyedik gyári autó. Még mindig három autót futtatunk, de felkészítenénk és futtatnánk az autóját. Megpróbáljuk megszervezni, hogy az ő autója a mieink mellett legyen, ez segítené a logisztikát és a szükséges támogatást.

“Öt vagy hat rallyról beszélünk. Argentínával kezdődne, majd Portugália és Szardínia következne, majd pár másik verseny. “-zárta Makinen