A Toyota megnevezte versenyzőit a 2018-as Dakar Rallyra

Fotó: Toyota Gazoo Racing SA

Két régi és egy új páros fogja vezetni a megújult versenyautót.

A Toyota Gazoo Racing SA megnevezte a 2018-as Dakar Rallyn résztvevő versenyzőit.
A Giniel de Villiers-Dirk von Zitzewitz párosnak ez lesz a hetedik Dakarja a japán gyártó csapatában. A dél-afrikai versenyző megnyerte idén a dél-afrikai tereprally bajnokságot Dennis Murphy navigálásával.
Nasser Al Attiyah és Mathieu Baumel másodszor fog a Toyota Gazoo Racing SA versenyzőjeként nekivágni januárban a sivatagi shownak. Tavaly megnyerték a nyitó szakaszt és vezették a versenyt, amikor a harmadik szakaszon ki kellett állniuk. A katari versenyző idén megnyerte a tereprally világkupát (a HunGarian Baját is).

A csapat új párosa a Bernard ten Brinke és Michel Périn duó lesz. A holland versenyző 2012-ben indult először a Dakaron. 2016-ban már versenyzett Toyotaval, akkor az Overdrive Racing autóját vezette, ez lesz az első alkalom, hogy a gyári csapatban indul.

A három páros egy megújult Toyota Hiluxot fog vezetni. A középmotoros autó új futómű geometriát kapott. Az autó megfelel az FIA legújabb szabályainak és 38 mm-es szűkítővel látták el. A rugóút 12%-al lett nagyobb. A Toyota biztos benne, hogy az új szabályok következtében jobbak lesznek az esélyeik a győzelemre januárban.

Hamarosan a Mini is bemutatja 2018-as versenyzőit és a versenyautót.