A szezon fénypontja következik

P1300538Egy hónapos szünet után a hétvégén a Norisringen folytatódik a DTM. Az éllovas Wittmann és az Audi is hazai versenyére készül. A futam előzetese.

A nurembergi utcai pálya mindössze 2,3 km hosszú, de nagy kihívás elé állítja a versenyzőket. A DTM Monacóján mindössze 7 (egyesek szerint 4) kanyar van. A pálya szűk, a falak közel vannak. Emiatt mindig sok baleset történik a versenyen.

A bajnokságot 3 futam után vezető Wittmann hazai futamára készül. Bár a versenyek nagy része Németországban zajlik, ez a pálya van legközelebb szülővárosához, Fürthöz. “Nagyon izgatott vagyok már a norisringi verseny miatt. Számomra ez az év fénypontja. Fantasztikus az otthoni versenyre a bajnokság éllovasaként érkezni. A családom és a barátaim is ott lesznek, hogy biztassanak.”-mondta a hungaroringi győztes. A fiatal versenyző a pályaépítésben is segédkezet: betontömböket mozgatott egy villás emelővel, felfestette a boxutca bejáratát jelző fehér vonalat, végül pedig a lelátón segített elhelyezni a székeket.

Marco Wittman (BMW) DTM Hungaroring 2014

Az Audi is hazai versenyére készül. A céljaik egyértelműek: megszerezni az idei első győzelmüket. Ráadásul hazai pályán is utoljára 2002-ben tudtak nyerni. Akkor Laurent Aiello nyert. (Tavaly Ekström elsőként szelte át a célvonalt, de később kizárták, mivel a parc fermé alatt egy üveg vizet csúsztattak az overalljába) Az ingolstadti márkának van egy igazi Norisring specialistája: Jamie Green. 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben is ő diadalmaskodott, bár tavalyi audis debütálása nem sikerült túl jól.

“A pálya nagyon eltér azoktól amiken általában versenyzünk. Speciális karakterisztikája van a pályának és mindig remek a hangulat, így a szezon egyik fénypontja.”-mondta Paffett, aki 2004-ben és 2005-ben nyert itt.

A hétvége programja:
Jún. 28., szombat 14:50 időmérő
Jún. 29., vasárnap 13:30 verseny

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
358
 Photos
704
 Followers
397
 Following
WRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photos
Ezt olvastad már?
Papp Arnold: „Formula autós pályafutásom legizgalmasabb versenye volt”
Close