A Svéd Rally első napja után Ogier vezet

Fotó: M-Sport

Ogier hozta a kötelezőt, de mögötte izgalmasan alakult a meccs ezen az eseménydús napon. Videón Mikkelsen megpördülése és egy rövid összefoglaló videó.
A Svéd Rally első napja során csak egy valami nem változott: hogy Ogier állt az élen végig. Az első három szakaszt megnyerte, ezzel magabiztos előnyre tett szert. Csapattársának Latvalának már az első szakaszon elkezdődtek a gondjai, ugyanis féltengely törés miatt sok időt vesztett. Az utolsó gyorsaságin végül felfüggesztés gondok miatt kellett kiállnia. A nap elején még Mikkelsen tartotta a második helyet, mögötte Meeke és Neuville váltotta egymást.

A Svullrya második nekifutásra alaposan átrendezte az élmezőnyt. Ogier és Mikkelsen is felúszott egy a pályabejáráskor még nem látható pocsolyán. Utóbbi egy fa tuskót is eltalált. Neuville egy megpördülés és erőátviteli gondok miatt csúszott hátra. Ezt a szakaszt Meeke nyerte, de öröme nem tartott sokáig, mivel a következő szakaszon egy követ talált el és kiesett. Az utolsó két gyorsaságit Paddon nyerte, aki ezzel feljött a második helyre. Konstans teljesítményének köszönhetően Ostberg áll a harmadik helyen.

Holnap öt gyors vár a versenyzőkre, a második helyért nagy csata van kilátásba, mivel öten vannak 15,1 mp-n belül.

A Svéd Rally állása az első nap után:
1. Ogier
2. Paddon +26.9
3. Ostberg +33.7
4. Tanak +34.8
5. Sordo +38.2
6. Mikkelsen +42.0
7. H Solberg +1m36.9
8. Breen +1m38.8
9. Camilli +2m43.5
10. Bertelli +3m08.6