A DTM főnök Berger hitetlenkedik a gyártók érdeklődésének hiányától

Fotó: DTM

A VW-t nem érdekli a DTM.

Mint ismeretes a Mercedes az idei szezon végén kiszáll a DTM-ből. A Class One-ra történő tárgyalások is kicsit megragadtak a japán Super GT-vel a stuttgartiak kiszállásának bejelentése után. Így még sok a kérdőjel a DTM jövőjével kapcsolatban. Egyik opció lehet egy harmadik gyártó beszállása.

A DTM főnök Gerhard Berger azt mondta az Autosportnak, hogy szinte minden nemzetközileg elismert gyártóval beszélt. A VW-vel is intenzív kommunikációt folytatott, de ez nem vezetett eredményre.
“Mostanáig nem vettünk részt komolyabb vitákban az Audival és a BMW-vel a jövővel kapcsolatban. Nem hiszem el, hogy ez a nagyszerű platform nem vonz egy harmadik gyártót. Nehéz megmondani mi az érdeklődés hiányának az oka: egyeseknél a politika, egyeseknek meg túl német (a DTM).”-mondta Berger.

A DTM idén visszatér Angliába, Olaszországban pedig éjszakai versenyt rendeznek. Berger szerint ez egy szándékos törekvés a nemzetközibbé válásra, Ami reményei szerint akár egy gyártót is hozhat.
Egy másik nagy segítség lenne egy európai gyártó.Fantasztikus lenne, ha német lenne, de legalább olyan fantasztikus lenne, ha egy európai gyártó lenne, aki beszáll.“-folytatta a korábbi Formula-1-es versenyző.

A DTM nem adott határidőt az új gyártó számára, de Berger szerint a következő nyolc hét döntő fontosságú lesz.