A Dakar Rally legfiatalabb indulója

Fotó: Robby Gordon Twitter

Robby Gordon csapattársa nem csak a 2016-os verseny, hanem a verseny történetének is a legfiatalabb indulója lesz!
Robby Gordon a 2016-os Dakar Rallynak egy két autós csapattal vág neki. A csapattársát illetően pedig bátor választást tett, a szintén amerikai Sheldon Creed fogja vezetni a másik autót. A fiatal versenyző a győzelmet 5 évesen egy BMX versenyen ízlelte meg. Később motorozott is majd idén megnyerte a Super Stadium Truckot. Nem más előtt nyert, mint Robby Gordon. Ezután tett ajánlatot Gordon Sheldonnak, amit ő el is fogadott. Így a Dakar Rally történetének legfiatalabb indulója lesz, mivel a rajt pillanatában 18 éves 3 hónapos és három napos lesz!

Sheldon Creed fiatalsága és a tapasztalatlansága ellenére merész célokat fogalmazott meg magának a mellé, hogy szeretné befejezni a versenyt: “Szeretnék szakaszt nyerni, de tudom, hogy ez nagyon nehéz. A Holdon járnék ha sikerülne a top 10-ben befejezni a versenyt.”

Sheldon tapasztalatlanságát navigátora, Jonh Street próbálja majd ellensúlyozni. Street motorosként 2006-ban vett részt először a Dakaron, legjobb eredményét 2010-ben érte el, akkor 7. lett. Két szakaszgyőzelem fűződik a nevéhez.