5. Auto Show Slovakiaring 2014 előzetes

P12707426 WRC, 3 R5-ös és egy S2000-es autó a nevezési listán. A verseny képes-videós előzetese.

November 9-én már az ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Auto Show a Slovakiaringen. A verseny leginkább a Szilveszter Rallyra hasonlít. A gyorsasági pedig a Hungaroring belsőhöz  hasonlít: a versenypályából és a szerviz utakból állítják össze a szakaszt.

A versenyre eddig ( 11. 01.) 53 páros adta le a nevezését. Ez a szám még nőhet, mivel november 7-én éjfélig még lehet nevezni.

Az Auto Show tavalyi győztese, Tomas Kostka idén is egy Ford Fiesta WRC-vel áll rajthoz. Régebbi típusú WRC-ből öt áll rajthoz: két Skoda Fabia WRC, két Skoda Octavia WRC és egy Subaru Impreza WRC. A három Ford Fiesta R5 közül az egyiket a verseny tavalyi harmadik helyezettje, Grzegorz Grzyb fogja terelni. A cseh élmezőnyből Pavel Valousek egy Skoda Fabia S2000-essel vág neki a távnak. Jozef Béres idén egy Mitsubishi Lancerral szeretne újra a dobogón végezni.

Auto Show Slovakiaring 2014
Katt a képre további tavalyi képekért!

Az elmúlt évekhez képest kevesebb magyar versenyző nevezett a versenyre. Mindössze az Apex Racing versenyzői, Tim Gábor és Imre Gábor nevezett 1-1 Suzuki Swifftel.
A mezőnyben lesz két GT3-as Porsche és tereprali autók is.

Előnevezési lista

A nézők számára a fedett fő tribün lesz megnyitva, onnan a Slovakiaring ezen részei láthatók jól be: ezt a videót ott készítették. A verseny időterve és pályarajza legkésőbb három nappal a verseny előtt a hivatalos honlapon lesz megtekinthető.

Tavalyi képek a versenyről

Végül pedig a tavalyi videónk: