Skip to content
Főoldal / WRC / 2020 után az Opel is WRC-t építhet

2020 után az Opel is WRC-t építhet

Egy olyan gyártó neve merült fel a WRC kapcsán, amire kevesen számítottak.

Sokan szívesen látnák újra a rally világbajnokságon a Subarut, a Skodát vagy éppen a Lanciát. A közösségi médiát rendre el is árasztják az ilyen jellegű képek. A három márka közül egyenlőre csak a Skoda mutatott érdeklődést egy esetleges WRC építésére.
Ma azonban egy újabb márkával, az Opellel kapcsolatban is elhangzott, hogy érdekes lehet számukra a WRC.

A PSA konszern tavaly vásárolta fel az Opelt és a Vauxhalt. Tavaly 200 millió fontos veszteséget termelt a cég, ezt 2020-ra meg akarják fordítani.
„Ha sikerül nyerseségessé tenni az Opelt, akkor jöhet a motorsport program is, aminek keretében WRC-t is építhetnének.”-mondta Carlos Tavares, a PSA vezetője.-„Az Opelnek a PSA többi márkájához hasonlóan lehetősége lenne motorsport programra. Az Opel Motorsport programja jelenleg elég vékony. Ott az Adam R2, és annak a bajnoksága (Opel Adam Rallye Cup), de ez nem kerül túl sokba.”

Az R2-es Opel Adamokon kívül létezik ennek az autónak R5-ös változata is, ezt a Holzer csapat készítette, de nem kaptak hivatalos támogatást az Opeltől. Az Astraból készült TCR változat is a Kissling Motorsporttal közösen.