Skip to content
Főoldal / DTM / 2015-ben 8 autóval támad a Mercedes

2015-ben 8 autóval támad a Mercedes

Fotó: DTM

Totto Wolf jelentette be, hogy 2015-ben már a Mercedes is nyolc autót indít a DTM-ben. A sorozathoz csatlakozó ART Grand Prix még nem nevezte meg a versenyzőjét.

Az idei évben a Mercedes 7 autót indított a Német Túraautó-bajnokságban, két autót a Mücke Motorsport, ötöt a HWA AG futtatott. Az Audi és a BMW 8-8 autóval versenyeztek és év közben szóvá is tették, hogy a stuttgartiak kevesebb autót indítanak. Az ősszel még a Mercedesnel is azt nyilatkozták, hogy 2015-ben is valószínűleg csak 7 autóval indulnak. Azonban a csillagosok meggondolták magukat és bejelentették, hogy az ART Grand Prix is indít egy Mercedest a sorozatban. A versenyzőt még nem nevezték meg.

Azt ART Grand Prix a formula autózásban már sikert-sikerre halmozott. Az idei Formula-1-es világbajnok, Lewis Hamilton 2006-ben velük nyerte meg a GP2-öt. 2005-ben Nico Rosberg, 2009-ben Nico Hülkenberg lett bajnok az ART-vel a GP2-ben. A GP3-ban Valterri Bottas és Esteban Gutierrez révén ünnepelhettek két bajnoki címet. A Mercedessel az együttműködésük 2003-ban az Euro F3-ban kezdődött. Ott 5 elsőséget ünnepelhettek.