20 éve hunyt el Ayrton Senna

senna20 évvel ezelőtt ezen a napon hunyt el egy tragikus balesetben a háromszoros Formula-1-es világbajnok, Ayrton Senna. Rá emlékezünk ma.

1994. május elsején a kora esti órákban egy megrázó hírt tudattak a világgal: Ayrton Senna belehalt a San Marinoi Nagydíjon elszenvedett sérüléseibe. A hálál 18:40 perckor állt be a Maggiore Hospitalban, Bolognaban, ahová Imolából helikopterrel szállították a versenyzőt.

Azóta már eltelt két évtized, de sokan talán még mindig nem tudják feldolgozni annak a napnak, annak a hétvégének a történéseit.

Az 1994-es San Marinoi Nagydíj pénteki napján Rubens Barrichello bukott hatalmasat, de komolyabb sérülések nélkül megúszta. Másnap az osztrák újonc, Roland Ratzenberger vesztette életét. Senna a történtek után fontolgatta, hogy nem indul a versenyen. Végül elindult. A rajt utáni baleset miatt bejött a Safety Car. Az SC kiállása után két körrel Senna Williamse a Tamburello-kanyarnál a falba csapódott és a bajnok sisakja többé már nem mozdult…

senna

Forrás: youtube.com-hatvanger

Ayrton halála alapjaiban változtatta meg a Formula-1 világát. Halála után sokat tettek a pályák és a versenyautók biztonságosabbá tételéért. Azóta egyetlen Formula-1-es versenyző sem halt meg a versenypályán.

Senna 1984-ben mutatkozott be a Formula-1-ben a Tolemannál. Egy évvel később Portugáliában immáron a Lotus színeiben megszerezte pályafutása első F1-es győzelmét. Amit még további 40 követett az évek során. 1988-ban csatlakozott a McLarenhez és abban az évben megnyerte első világbajnoki címét. 1990-ben és 1991-ben is övé lett a korona. 1994-re aláírt a Williamshez, így visszatért ahhoz a csapathoz, aminél az először vezethetett Formula-1-es autót.

Senna mélyen vallásos ember volt, akinek rendkívül fontos volt a családja és a hazája, Brazília. Mindig elhivatott és rendkívül motivált volt, mindene volt a győzelem. Valószínűleg ezeknek köszönhetően lett annyi ember számára példakép, nem csak Brazíliában.

Végül egy remek videó:

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
358
 Photos
704
 Followers
397
 Following
WRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photos
Ezt olvastad már?
Futamelőzetes: WTCC Hungaroring
Close