18 magyar páros a Rally Opatijan

Fotó: Rally Opatija Facebook

A horvát verseny előzetese.

Most hétvégén rendezik a Horvát Rally Bajnokság második versenyét, amely egyben a Mitropa Kupa harmadik versenye is. A verseny továbbá a CEZ értékelésbe is beleszámít. Az aszfaltos versenyre 104 páros adta le a nevezését, ebből 18 magyar egység.
Péntek este egy hat kilométeres szakaszt kell kétszer teljesíteni a Rally Opatijan. Szombaton három pályát kell háromszor abszolválni.

A legelőkelőbb rajtszámot – a kettest- Hideg Krisztián és Kerék István kapta a magyarok közül a Skoda Fabia R5-el. Szintén ilyen autóval indul Puskádi János és Gódor Barna. Kovács Antal Istovics Gergővel az oldalán a Ford Fiesta R5-el, míg Fogasy Gergely Berendi Dáviddal a Peugeot 208 R5-el nevezett. Két egység indul Hyundai i20 R5-el: a Lovász Pál-Kürti Tamás duó és a Várkonyi Szabolcs-Makai Gergely kettős. Utóbbi páros már visszatérő vendég a Rally Opatijan és szeretnének dobogóra állni a Mitropa Kupában.

Hárman indulnak Mitsubishi Lancerral, a  Szilágyi János-Váradi Alexandra páros, Tábori Ákosék valamint Bán Viktor fogja diktálni az itinert Igor Heberlingnek.

A 2WD értékelésben is sok magyarnak szurkolhatunk. ifj. Fekete László és Fekete László, Gyuriczky Zsolt és Böröczi Levente R2-es Citroënnel, ifj. Kanyik Antal és Nyirfás Julianna, valamint Klausz Kristóf és Csányi Botond R2-es Peugeot-val indul. Itt folytatja a Mitropa pontvadászatot Hoffer Zsolt és Bunkoczi László az Opel Adam R2-vel. Kertész Krisztiánnak ezúttal Molnár Zsolt fogja az itinert olvasni az Astra OPC-ben. Locher János és Józsa Péter az elnyűhetetlen Peugeot 106-al nevezett, míg Kovács Zsolt és Balázs Kornél VW Golffal. Merencsics Árpád és Kulcsár Dániel pedig a  jól bevált Suzukival áll rajthoz.

Nevezési lista