1. Metabond Kupa beharangozó

P1230532Április 5-én újra versenyautóktól lesz hangos az écsi Rábaring. Matics Barbara, Borsfai Dávid és Szőke András is mesélt a félkészülésükről és a céljaikról. A verseny képes, videós előzetese.

Az Arrabona Rally Club által szervezett Céltrans Rally Sprint Bajokság első versenye az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Rábaringen kerül megrendezésre. Idén azonban egy új, 8,75 km hosszú vonalvezetéssel várják a szervezők az indulókat. A shakedown után 4 gyorsasági vár majd az 1. Metabond Kupa mezőnyére. A shakedown 9:57-kor, míg az első gyorsasági 11:15-kor rajtol.
A versenyre eddig közel 70 páros adta le a nevezését.

Rábaring Lada 2013
1. Metabond Kupa a Rábaringen 2013-ban. Még több képért katt a képre!

Természetesen nem csak mi, hanem a versenyzők is várják már a versenyt. Többen meséltek arról, hogyan készülnek a versenyre és mik a céljaik:

Matics Barbara: “Minden héten kétszeri alkalommal járok edzeni, hogy kicsit formába is lendüljek az idei évre, valamint az állóképességemet is fejlesztem ezzel, továbbá szeretném még beiktatni a futást is az életembe. Szerintem idén mindketten sokkal komolyabban vesszük a dolgokat, mint a tavalyi évben, idén nem lesz elég “botorkálni” a pályán. Az utóbbi időben rengeteg belső felvételt nézek, eddig sem néztem keveset, de nagyon sokat lehet tanulni belőlük. Édesapám által megtanultam jó itinert írni, már sokkal áttekinthetőbben, rendezettebben tudom felépíteni az itinert, szóval azzal már úgy gondolom, nem lesz gond! Az első versenyen közös véleményünk szerint jó lenne odaérni a 3.-4. helyre, de nem lesz könnyű dolgunk, hiszen nagyon sokan vagyunk a kategóriánkban, kemény dió lesz számunkra, de technikai sportról beszélünk, bármi megtörténhet!”

Szőke András: “Már nagyon várjuk az idei első versenyt, az eddig előnevezések alapján elég erős és népes lesz a kategória amiben indulunk. Minél jobb eredményt szeretnénk elérni, de elégedettek egy dobogós helyezéssel lennénk, ezért megpróbálunk nagyon sietni. Még utoljára átnézzük az autót, hogy minden rendben van-e és megpróbálunk menni vele egy kicsit. Reméljük minden úgy alakul ahogy elterveztük. Köszönjük szépen a támogatást Fehéri Andrásnak a T+F Kft. tulajdonosának!”

Borsfai Dávid: “Nagyon várjuk már az első versenyt, hiszen régen volt már az évzáró. Jó lesz ismét abban a “körben”. Változások vannak, hiszen a tavalyi autónkkal Balics Ákos fog egyenlőre határozatlan számú versenyt teljesíteni, és ezeken minden bizonnyal én fogom diktálni az itinert. Sok dolgom lesz, hiszen Árpival idén rallye-túrában fogunk indulni egy Suzuki Ignis-szel, így két helyen is helyt kell majd állnom. A Swift tavaly úgy érzem, bizonyított, remélem, Ákossal is ott fogunk mozogni valahol a kategóriánk elejében, és ez az uszkve 3 év kihagyás nem fogja hátráltatni őt. Az autó szerencsére nem szorult különösebb revízióra, kötelező karbantartások után, friss gumival várja az évadnyitót! Célunk, hogy egy jóízűt autózzunk, és ha bejön valami jó kis eredmény is, akkor pedig elégedettek leszünk! Rallye vagy semmi!”

Előnevezők

Képeim a tavalyi versenyről
Egy adag videó a Rábaringről

Végül pedig a videóm a tavalyi versenyről: